Electrogevoelige software ingenieur in Jamaica wil stralingsarme computer bouwen.

Bron:https://www.indiegogo.com/projects/low-radiation-computer-for-joel-dean#/

Op de pagina is ook een videofragment met het verhaal van Joel Dean.

Hoe ben ik allergisch geworden voor technologie?

Afgelopen juni heb ik een 4G modem geleend van een vriendin. Op een nacht viel ik ermee in slaap, vlak naast me. De volgende ochtend, toen ik wakker werd, kreeg ik een aantal ongewone symptomen; met name een tintelend, prikkelend gevoel op mijn huid. Ik realiseerde me al snel dat ik me pas zo voelde toen ik dicht bij het 4G-modem was. Na mijn eerste ontkenning deed ik online onderzoek naar mijn symptomen en leerde ik dat deze symptomen vaak worden toegeschreven aan een aandoening die elektrische gevoeligheid wordt genoemd. De reacties die ik kreeg van artsen en goede vrienden deden me geloven dat deze aandoening niet bestond en puur psychologisch was. Dus ging ik verder met het gebruik van mobiele telefoons, Wi-Fi en computers tot op een dag in december het ondenkbare voorkwam – de symptomen kwamen terug. Deze keer wist ik dat elektrische overgevoeligheid echt was. Ik begon met diepgaand onderzoek en werd opgeschrikt door mijn bevindingen. Begraven in forums en nieuwe archieven waren de kreten van duizenden mensen die gevoelig waren geworden en deze ongewone symptomen ervoeren. Voordat ik hulp kon zoeken werd ik vreselijk ziek, moest ik stoppen met mijn baan en moest ik mijn huis, vrienden, gadgets – mijn hele leven lang achter me laten om weg te komen van alle technologie die me ziek maakte. Sindsdien ben ik overal in Jamaica op zoek geweest naar verlichting en nu ben ik op een afgelegen locatie in Guts River, Manchester, wat relatief veilig is.

Wat is er nu gebeurd?

In februari van dit jaar ben ik verhuisd naar Guts River, Manchester. Het is een hele reis geweest. Ik stond voor verschillende uitdagingen, waaronder:

Het verlaten van huis
Het was geen gemakkelijke opgave om het comfort van mijn huis te verlaten en naar de zee te komen, maar ik bouwde een klein dakje boven mijn hoofd met de hulp van familie en vrienden.

Van al mijn gadgets ontdoen
Ik ben een jonge techneut, dus ik ben geïnteresseerd in de nieuwste apps voor communicatie; Whatsapp, Facebook, Twitter, noem maar op. Helaas moest ik mijn tablet, mijn HTC One X en mijn Nokia Lumia verlaten en teruggaan naar de middeleeuwse manier van communiceren door brieven te schrijven (meestal tussen mij en mijn vriendin).

Vind nieuwe manieren van entertainment
Niets te doen, geen Netflix, YouTube of Hulu, moest ik één worden met de natuur en nieuwe manieren vinden om mezelf te vermaken, zoals vissen, spelen met reptielen en zwemmen.

Mijn passie voor software-engineering achterlaten.
Software engineer zijn betekent voor mij de wereld. Het is mijn passie. Ik vind het leuk om apps te maken. Mijn conditie heeft me gedwongen alles achter me te laten, maar ik ben nog steeds hoopvol gestemd. Ik lees nog steeds tekstboeken en schrijf al mijn ideeën op in de hoop dat ik op een dag weer kan coderen.

Ik heb, op de een of andere manier, deze en alle andere uitdagingen die deze voorwaarde heeft opgeleverd, overwonnen. Ik heb nu uw hulp nodig om deze laatste hindernis te overwinnen, zodat ik deze campagne zelf kan updaten met een foto van mij die aan een computer met lage straling werkt.