Bent u zelf elektrogevoelig?

Om te herstellen van overbelasting aan elektromagnetische velden (EMV) is het belangrijkste advies om de blootstelling aan EMV te vermijden. Bron weg = klacht weg.

Door een week te verblijven in een stralingsarme omgeving, bijvoorbeeld in een vrijstaand vakantiehuisje waar u alle elektra en groepen uitschakelt en waar geen zendmast (zie gsmmasten.nl voor info) in een straal van een kilometer staat, kunt u zien of de EMV bij u de klachten veroorzaakt. De eerste dagen kan het nog vreemd voelen, het lichaam is zich aan het herstellen, maar na een aantal dagen zullen de klachten verdwijnen en merkt u duidelijk het verschil.

Uiteraard is het van belang om in deze periode uw mobiele telefoon uit te schakelen, geen televisie te kijken of te computeren en geen gebruik te maken van andere elektronische apparaten. In de avond kunnen kaarsen voor de verlichting zorgen.

Neem een hoog- en een laagfrequente meter mee om zeker te zijn van het feit dat de waarden goed zijn. Ook zijn er vakantiehuisjes te huur die speciaal voor dit doel zijn gerenoveerd. Daarnaast staan ze in een “schone”, stralingsarme omgeving. Dat is het meest praktisch. U kunt hiervoor contact opnemen met de Stichting EHS (ga naar contactpagina van de stichting), zij zullen u doorverwijzen.

Wanneer u zich hierna weer blootstelt aan EMV zullen de klachten weer terugkeren. Het is nu in elk geval duidelijk waar de klachten vandaan komen en er kan iets aan worden gedaan.

Een verblijf in een stralingsarme omgeving is de enige juiste optie om te kunnen bepalen wat de velden voor impact op u hebben en of u elektrogevoelig bent. Anders zijn er namelijk altijd EMV aanwezig waardoor deze uw welzijn beïnvloeden en een goede beoordeling niet mogelijk is.

Het is verschillend hoe lang het duurt voordat iemand herstelt van de overbelasting. De gevoeligheid zal altijd blijven, maar men bouwt wel steeds een sterkere weerstand op. Het kan weken tot maanden duren voordat iemand weer is aangesterkt om, nu met de juiste EMV-waarden, weer goed te functioneren. Het kan ook zijn dat de elektrogevoeligheid zich zo verdiept en verscherpt heeft dat het proces jaren kan duren, men zich niet meer in dichtbevolkte gebieden kan begeven of dat een werkend bestaan in deze maatschappij niet meer mogelijk is.

Laat u zich niet ontmoedigen, met een goede aanpak van de EMV zult u een heel eind komen en zich mogelijk beter dan ooit gaan voelen!

Het is te hopen dat de gezondheidszorg en de politiek de EMV-problematiek serieus gaan nemen voordat er nog meer slachtoffers vallen. Met de juiste wil van de instanties en de markten is het goed mogelijk gebruik te maken van alle nuttige elektronische apparatuur zonder dat men er klachten van kan krijgen. Met lagere EMV-waarden en het op een andere manier produceren van de apparatuur kan hier zorg voor dragen.